Skip to main content

Goede doelen Team Westland 2023

Waar ging het geld dit jaar naar toe?


€ 85.000
Reinier de Graaf
Gasthuis Delft

Hersenuitzaaiingen van teelballymfklierkanker

Onderzoek naar uitzaaiing van teelballymfklierkanker naar de hersenen. Doel van dit onderzoek is het DNA te ontrafelen van deze vorm van lymfklierkanker, waardoor uiteindelijk gericht de behandeling aangepast kan worden en er een betere overleving ontstaat.


€ 161.000
Erasmus MC Rotterdam
(Nederlands Kanker Instituut)

Gebruik van fluorescent licht om strottenhoofdkanker nauwkeuriger te kunnen verwijderen.

In dit onderzoek wordt getest of het mogelijk is om kanker in het strottenhoofd tijdens de operatie zichtbaar te maken met een fluorescente stof en bepalen hoe nauwkeurig de stof tumorweefsel kan onderscheiden van gezond weefsel. Tevens wordt bepaald welke dosering van deze stof de beste resultaten geeft. Onderzocht worden patiënten met strottenhoofdkanker die behandeld moeten worden met een operatie waarbij het strottenhoofd in zijn geheel verwijderd wordt (=laryngectomie). Op basis van de beste signaalruis verhouding wordt de aanbevolen dosering vastgesteld.


€ 85.000
St. Fransiscus Gasthuis Rotterdam

Aanvullen onderzoek Percutane tumorablatie

Dit onderzoek is bedoeld om aan te tonen dat patiënten met borstkanker die een kleine tumor hebben, veilig behandeld kunnen worden met percutane tumorablatie en dus geen operatie nodig hebben in de toekomst. Daarnaast wordt er onderzocht welke techniek het beste is op basis van effectiviteit, immuunreactie, cosmetiek en zichtbaarheid op beeldvorming. Als onderzoeksgroep hebben wij als doel de zorg voor patiënten met borstkanker in de toekomst verder te optimaliseren.


€ 65.000
LUMC Leiden

Vervolgonderzoek epilepsie bij glioom

Vervolgonderzoek naar epilepsie bij hersentumoren. Het doel van dit project is het vergelijken van de effectiviteit en de bijwerkingen van twee combinatiebehandelingen met anti-epileptica bij patiënten met een kwaadaardige hersentumor. Zo wordt er o.a. een internationale database aangelegd met gegevens van ten minste 1.000 patiënten.


€ 9.500
Reinier de Graaf
Gasthuis Delft

Veinviewer 

Het inbrengen van een infuus voor chemotherapie is voor veel kankerpatiënten een stressvolle gebeurtenis. Vooral wanneer het prikken steeds lastiger gaat als gevolg van de chemotherapie. De Veinviewer Flex® is een apparaat dat helpt bij het zichtbaar maken van de bloedvaten waardoor de kans op het succesvol aanprikken van het bloedvat toeneemt.


€ 48.000
Reinier de Graaf
Gasthuis Delft

2x lokatiesysteem
voor Syriuszaadje 

De Syrius localisatie is een nieuwe techniek voor de preoperatieve lokalisatie van de niet te voelen maar op de mammografie wel aanwezige borst-tumoren. Voorheen werd hiervoor een radioactief markertje gebruikt maar door het toepassen van de magnetische zaadjes vervalt hierdoor het gebruik van radioactiviteit. Tijdens de operatie gebruikt de chirurg een detectiesonde om het magnetisch zaadje op te sporen. Hierdoor kan op een digitaal scherm tot op de millimeter nauwkeurig de afstand bepaald worden en richting naar het magnetisch zaadje en dus ook die van de tumor. Zo kan vervolgens met de kleinst mogelijke operatie het verdachte weefsel heel gericht worden verwijderd.


€ 56.000
LUMC Leiden

FUS apparaat: 
Ontwikkelen van nieuwe therapeutische mogelijkheden bij hersentumoren door middel van focussed ultrasound (FUS) 

Met recent ontwikkelde nieuwe focussed ultrasound (FUS) technieken lukt het om tijdelijk de bloedhersen barriere te doorbreken, hetgeen de mogelijkheid biedt voor bestaande dan wel nieuwe antikankertherapieën om doelmatiger te zijn bij hersentumoren. Een mogelijke aanvraag betreft de aanschaf van een dergelijk apparaat voor proefdieronderzoek in het LUMC.


€ 7.000
Reinier de Graaf
Gasthuis Delft

Hospicekar

Met de realisatie van de ‘Hospice karren’ kan het Reinier de Graaf een huiselijke setting creëren in een bestaande patiëntenkamer op het moment dat er afscheid genomen moet worden van een dierbare die in de laatste levensfase gekomen is en waarbij de levensverwachting niet langer is dan 72 uur. De karren zijn verrijdbaar en kunnen naar de patiëntenkamer gereden worden op het moment dat dat nodig is. De inhoud van de karren kan bestaan uit: schemerlampen, muziek boxen, makkelijk stoel, boeken, ledkaarsen, ontspanning voor patiënt en familie in de vorm van puzzelboeken, kleurboeken, speelkaarten, tissues, kamerscherm, en een koppelbed voor een naaste.


€ 20.000
Hospice Beukenrode
Naaldwijk & ’s-Gravenzande

Palliatieve terminale zorg

Palliatieve terminale zorg is zorg als genezing niet meer mogelijk is en de laatste fase van uw leven aanbreekt. In deze fase staat uw welbevinden en comfort centraal. U verblijft in het hospice en er wordt zoveel mogelijk een ‘thuissituatie’ gecreëerd. Er zijn vaste verpleegkundigen en vrijwilligers aanwezig die u en uw naasten dag en nacht bijstaan. Onze hospice locaties zijn te vinden in Naaldwijk en ’s-Gravenzande.


€ 20.000
Carma

Centrum voor leven met en na kanker Naaldwijk

Wat kun je hier vinden? Warmte, begrip, ontspanning, informatie en nog veel meer. Je kunt je verhaal met lotgenoten delen, waar je alles zeggen kan. Wie begrijpt je beter dan iemand die in een vergelijkbare situatie zit?! Dat vind je bij het Carma, Centrum voor leven met en na kanker.


€ 5.000
Stichting Kinderkanker Nederland

Chemotherapiekraal 

De kinderkanker ketting: iedere kraal vertelt zijn verhaal. De Kanjerkralen zijn een lichtpuntje tijdens de zware behandeling. Team Westland heeft de afgelopen 2 jaar de ’chemo’ kinderkankerkraal gedoneerd en dit jaar verlengt voor 2 jaar.


€ 10.000
October Rose
Argeles-Gazost (Frankrijk)

Vrouwen met borstkanker 

October Rose is een landelijk bekende stichting in Frankrijk. Waarvan de afdeling in Argeles Gazost, de thuisbasis van Team Westland in Frankrijk, een donatie ontvangt. Zij ondersteunen vrouwen na hun strijd tegen kanker, om weerbaarder te worden en hun zelfvertrouwen terug te krijgen. Met deze donatie onderstreept Team Westland ook de verbondenheid met de lokale bevolking in Frankrijk die tegen dezelfde verschrikkelijke ziekte strijden. En daarom doneert Team Westland aan October Rose een bedrag van € 10.000,-.


€ 12.500
Ronald McDonald
Delft en Den Haag

Ruimte voor ontspanning tussen onderzoeken en behandelingen door

Tussen alle onderzoeken en behandelingen van je zieke kind in het Reinier de Graaf ziekenhuis of Juliana kinderziekenhuis even ontspannen. Bezoek ontvangen, een kop koffie drinken of even op de bank ploffen. De zorgen voor een moment vergeten, een warme, huiselijke plek midden in het ziekenhuis. Team Westland doneert voor zowel Ronald McDonald Huiskamer Delft als de huiskamer Den Haag bij het Juliana Kinderziekenhuis.


€ 1.000
Stichting Heart Pillows Delft
Dory Richie, project Mamapoli

Hartenkussens

Team Westland doneert opnieuw Stichting Heart Pillows Delft. Deze stichting maakt hartenkussen voor borstkankerpatiënten van de Mamapoli in het Reinier de Graaf Gasthuis. Bijna elke maand brengen zij wel 24-32 setjes (24-32 grote en 24-32 kleine hartenkussentjes). De vorm, een hart, ondersteunt de borst en kan de pijn van het trekken van de hechtingen verzachten. Het past onder de arm waardoor het de druk, zwellingen en schouderpijn kan verlichten. Het past ook onder de veiligheidsgordel in de auto om schokken en per ongeluk stoten te verzachten. Het Hart zelf herinnert je eraan dat je niet alleen bent en dat er mensen zijn die aan je denken! De harten worden gemaakt door vrijwilligers, de donatie wordt gebruikt voor materialen.


€ 2.500
Stichting Bribos,
HMC Antoniushove Leidschendam

Huiskamer

Stichting Bribosprobeert zoveel mogelijk patiënten op de oncologieafdeling een rustmoment te geven. Dit gebeurt door wekelijks BriBos Verwentasjes uit te delen, een luisterend oor te bieden en door informatie te geven. In het Antoniushove ziekenhuis in Leidschendam beschikt de Stichting over een eigen (huis)kamer. Oncologiepatiënten en hun naasten, kunnen hier binnenlopen voor een praatje of informatie.


Haar- & Huidinstituut Westland

Als je haar maar goed zit

Als je haar maar goed zit: dat geldt zeker voor wanneer je diagnose kanker krijgt, waarbij haarverlies niet te vermijden is. Hoe fijn is het dan als je ontzettend goed geholpen wordt, je op je gemak gesteld wordt en deskundige hulp kan krijgen met het uitzoeken van het juiste haarstuk. Dat ondersteunt Team Westland voor iedere Westlander die daar komt met de gebruikelijke korting.


Persoonlijke
hartenwensen

Zoals onder andere:

  • Cannabis project,
  • Haarstuk Tamara
  • Vakantie – voortgekomen uit een wens van de scholen Wielepetcross (spinningmarathon)
  • Herinneringsbeelden
  • Persoonlijke wens/etentje voor oma
  • haarstuk, Iphone + abonnement
  • auto
  • feest