Skip to main content

Wendy Wilmot

Via diverse sportprojecten (Wielepet) ben ik in aanraking gekomen met Team Westland en keek met veel respect naar de mensen de zich vol bezieling inzetten hiervoor en daarbij ook de berg opgingen. Zelfs vanaf foto’s waren de emoties en verbondenheid duidelijk zichtbaar.
Zelf heb ik een aantal zeer dierbare mensen verloren aan deze nare ziekte, waaronder mijn eigen vader en de moeder van mijn beste vriendin , die in de praktijk eigenlijk mijn tweede moeder was. Ook zijn er diverse dierbare vrienden, familieleden en collega’s van mij, die momenteel strijden of kort geleden hebben gestreden tegen kanker. Soms met een positieve afloop, maar soms ook niet……
Met deze motivatie / achtergrond ben ik naar een informatie avond van Team Westland gegaan en daar was de beslissing direct gemaakt: meedoen en mij gaan inzetten voor dit enorm goede doel!
Met al deze dierbare mensen in mijn achterhoofd, ga ik de berg op, om een steentje te kunnen bijdragen aan de bestrijding tegen deze vreselijke ziekte.
Gezondheid is niet vanzelfsprekend en helaas kennen wij bijna allemaal wel iemand die de strijd moet leveren tegen kanker of heeft gestreden hiertegen.
De emoties zullen waarschijnlijk aardig gaan oplopen daar op die berg maar de tekst die ik ooit heb mogen ophangen in hospice Beukenrode, neem ik spreekwoordelijk in mijn rugzak mee: “liefde houdt niet op waar het leven eindigt”. Met deze woorden in mijn achterhoofd, ga ik een bijdrage leveren aan Team Westland en mij op deze manier in te zetten in de bestrijding tegen kanker en voor alle mensen die deze strijd aan het leveren zijn.