Skip to main content

Walther Burgering

Hallo, mijn naam is Walther Burgering. In het dagelijks leven ben ik pastor-diaken in de katholieke kerk in het gehele Westland, Wateringse Veld en Hoek van Holland, standplaatsen Wateringen, Kwintsheul en Hoek van Holland.
In het kader van mijn werk kom ik gedurende vele jaren in contact met mensen die kanker kregen, behandeld werden, soms genazen, soms overleden. Maar ook privé. Mijn moeder overleed aan alvleesklierkanker, mijn zus kreeg borstkanker, leeft en is inmiddels schoon verklaard. Mijn schoonzus kreeg kanker, genas en vele jaren later kwam het terug. Ze overleed, 56 jaar jong. Drie jaar terug werd bij mijn vader blaaskanker geconstateerd, hij is behandeld en in2023 uiteindelijk overleden.
Veel verhalen van verschillende mensen draag ik met me mee, ieder apart heel indrukwekkend en bijzonder. Uniek en passend bij de mensen die dit verhaal met me deelden. Geen verhaal laat me onberoerd en het is dan ook fijn om een kleine bijdrage te leveren aan de bestrijding van deze voortwoekerend ziekte.
De beklimming van de Tourmalet is voor mij allereerst een prestatietocht, die ik op mijn 65ste voor de derde keer wil doen. Gezondheid krijg je mee, ziekte ook. Het doet me beseffen dat ik tot nu toe van geluk mag spreken, maar dat de toekomst broos en onzeker is en blijft. Maar ik trek me op en houd me vast aan de helden die mij in de strijd voorgingen. Mocht het lot mij treffen, dan hoop ik diezelfde kracht, datzelfde doorzettingsvermogen en datzelfde houvast ten toon te kunnen spreiden als de mensen die ik heb mogen leren kennen. De beklimming van de Tourmalet helpt mij een stukje daarin te trainen….