Skip to main content

Michaël Solleveld

December 2022 is gebleken dat ik een mutatie in het CDH1 gen heb. Deze zeldzame erfelijke mutatie maakt dat mijn kans op diffuse maagkanker zeer groot is. Een preventieve maagverwijdering is het advies van de artsen. Momenteel stel ik deze uit middels (half) jaarlijkse endoscopieën. Om het uitstel door endoscopieën zo veilig mogelijk te kunnen doen is veel geld nodig voor onderzoek. Onderzoek dat mogelijk kan leiden tot een ander advies dan preventieve maagverwijdering. Iets dat voor mij en mijn broer (Marcel Solleveld, hij is tevens de aanvrager voor steun voor dit goede doel) misschien nog niet mogelijk is, maar hopelijk voor velen na ons wel. Ik wil me dus hard maken voor dit doel, niet alleen omdat het mezelf aangaat, maar voor allen die te maken krijgen met deze zeldzame mutatie.
Ik heb geen ervaring met wielrennen, maar ben wel sportief. Het advies van de artsen na deze constatering was dan ook: “ga je voorbereiden op een maagverwijdering, zowel mentaal als fysiek: spiermassa en conditie gaat je helpen om dit beter te doorstaan”.
Het is voor mij heel fijn om het doel van conditieverbetering nu even te kunnen verplaatsen naar de Col du Tourmalet. Samen met vele anderen. Voor alle mooie doelen.
(Op de foto die ik inzend sta ik (rechts) samen met mijn broer Marcel (links)