Skip to main content

Carly van den Bos

In de zomer van afgelopen jaar verloor ik mijn dierbare moeder aan de strijd tegen kanker. Een verlies dat niet alleen een diepe leegte achterliet in mijn hart, maar ook een belofte verbrak die we als gezin hadden gemaakt toen ze net ziek werd. We zouden samen, inclusief haar, de Tourmalet lopen om geld op te halen voor kankeronderzoek. Een gezamenlijk avontuur dat helaas nooit werkelijkheid kon worden, omdat ze er nu niet meer bij is.

De realiteit van haar ziekte sloeg in als een mokerslag; slechts acht weken na de diagnose verloren we haar aan deze meedogenloze ziekte. Het was snel gegaan, en het feit dat ze er niet meer is, blijft onwerkelijk.

Ondanks het verdriet en de leegte die haar verlies heeft achtergelaten, voel ik een diepe motivatie om iets positiefs uit deze ervaring te halen. Daarom gaan wij als gezin alsnog de Tourmalet bewandelen, maar deze keer met een dubbele missie. Ik wil niet alleen de herinnering aan mijn moeder eren, maar ook mijn steentje bijdragen aan het voorkomen van dit hartverscheurende verlies voor anderen.

Door geld op te halen voor kankeronderzoek hoop ik een bijdrage te leveren aan het versnellen van de ontwikkeling van behandelingen en het vergroten van de overlevingskansen voor toekomstige patiënten. Mijn moeder mag dan niet fysiek bij ons zijn tijdens deze uitdaging, maar haar kracht en doorzettingsvermogen zullen me inspireren terwijl ik elke kilometer afleg.