Zaterdag 14 mei was De Wielepet Challenge als laatste onderdeel van de Wielepetcross. Diverse challenges vonden er plaats: de jeugd van Team Westland reden 5 rondjes Westland van 40 km en hebben in 12 uur dus 200 km gefietst. De 1e ronde begon om 5.00 uur en de laatste eindigde om 17.00 uur in Sporthal De Wielepet, de thuisbasis van alle challenges. De jeugd van Team Westland haalde hiermee een enorm bedrag van € 21.000,00 aan sponsorgeld binnen.

Dennis Boon en zijn maten vertrokken om 4.00 uur met de auto naar Den Helder om op de tandem terug te fietsen naar De Wielepet, zowaar ook geen kleinigheid. Mede teamgenoten van Team Wielepet zijn de jongens tegemoet gefietst en vanaf Noordwijk hebben zij de jongens terug begeleid. Sem Vermeer ging als challenge 100 km op de vouwfiets en ook hebben een aantal fietsers het bekende rondje Kaag gefietst.

Een groep hardlopers liep een ronde van 40 km langs enkele dorpen waar ook de sponsors aangedaan werden. Lex Boers leverde een enorme prestatie door 104 keer de waterkering op te steppen. Om 17.00 uur waren alle challenges ten einde en dat was tevens het einde van het evenement onder de naam Wielepetcross.

Vanaf januari hebben we als eerste de nieuwjaarsduik gehad, gevolgd door de spinningdag van de basis scholen, de spinningmarathon, rommelmarkt en als laatste de Wielepetchallenge dus. Totaalopbrengst van al deze acties: € 81.000,00 !!