Impressie 2020

In 2020 was er geen mogelijkheid om naar Frankrijk te gaan, maar ondanks de lastige omstandigheden is het toch gelukt een gedenkwaardig moment te organiseren. Dit jaar noodgedwongen in Nederland.

17 juni 2020:

Team Westland blijft in het Westland

De wereld staat stil, heel stil. Maar de ziekte kanker staat nooit stil. Door het besluit om Team Westland 2020 te staken zou er 17 juni geen beklimming zijn op de Col du Tourmalet en nog belangrijker, geen persoonlijk moment voor de Team Westland deelnemers bij het monument. Jaarlijks gaan er mensen mee die er voor het laatst bij kunnen zijn omdat zij gegrepen zijn door kanker en er geen kans is dat zij volgende jaar met Team Westland mee kunnen. Simpelweg omdat die tijd ze niet gegund is... En juist voor die mensen is Team Westland 17 juni in het Westland gebleven.

 Het bestuur had de Team Westland deelnemers om en om in kleine groepjes uitgenodigd om een wandeling of korte fietstocht met elkaar te beleven. Deze activiteit werd met hun groep afgesloten op de Bloedberg. Hier stond na een symbolische klim het Team Westland monument. In plaats van op de Col du Tourmalet, konden de deelnemers deze dag toch hun verwerking, beleving, rouw en emoties delen.

En het was een fantastische dag. Naast emotioneel, ook heel bijzonder en mooi. Het was voor iedereen fijn om elkaar weer te zien en het gevoel met elkaar en het gevoel van de berg te beleven. Een hele dankbare dag voor iedereen.

Deze dag is ook in beeld vastgelegd. Zie onderstaande galerij!